Sound

Artikels over sound

Microfoontests en hun opstelling

 

Hier de pdf van de vergadering

omhoog
143 users have voted.

DaVinci Resolve Deel II

Hier enkele video's voor beginners +

de pdf van deze vergadering.

Veel montageplezier.

omhoog
123 users have voted.

DaVinci Resolve

 

 

Hier alvast de Engelstalige handleiding + 

The Definitive Guide to DaVinci Resolve 15

omhoog
245 users have voted.

Geluid opnemen voor film

Een goed geluidspoor onder jouw film monteren, is een must. De realiteit is echter dat heel weinig mensen hier voldoende aandacht aan schenken. En vaak staat een film cineast er ook helemaal alleen voor.

omhoog
589 users have voted.

Sennheiser HD 280 Pro

Sennheiser heeft een zeer interessante hoofdtelefoon op de markt gebracht, die ideaal is voor de filmamateur. Goeie performance, faire prijs.

omhoog
516 users have voted.

Sound Tips

Professionele filmmakers weten hoe belangrijk geluid bij een film is. De beeldkwaliteit is ook belangrijk, maar het geluid wordt meestal sterk onderschat. Bijhorend filmpje geeft heel wat nuttige tips !

omhoog
581 users have voted.

Geluid bij film

Simon Cade is een 18jarige student uit Cambridge, UK. Zo goed als elke week maakt hij een korte blog-film waarin hij met de kijkers deelt wat hij geleerd heeft. To-the-point, low-budget en vooral eerlijk. Eén van de blog-filmpjes die onze aandacht trok, ging over geluid bij film, met extra aandacht voor geluidseffecten en ambient-geluid in post-production. 

 

omhoog
497 users have voted.

"RTA" van Studio Six Digital

RTA is een full-featured filter-based analyzer applicatie voor je smartphone. Het gebruikt de ingebouwde microfoon en analyseert het geluid. Deze tool is ideaal om bijvoorbeeld Room Tuning te doen. Je kan zien welk deel van het geluidsspectrum er geabsorbeerd wordt en welk deel te hard klinkt. Zo kan je gericht EQ gaan toepassen of de akoestiek van de ruimte aanpassen. (bv. positie van de luidsprekers, vloerbekleding, enz) Klik voor info

omhoog
706 users have voted.

Sound Effects

Heel vaak wordt het geluid bij een speelfilm compleet herbouwd. Men gebruikt hiervoor software zoals Adobe Audition met meerdere sporen. Een van die sporen kan een ambient-sound zijn, zoals van een bos. Een geluid daarbovenop kan dat van een naderende trein zijn en daarop kan je het geroep van één van je personages monteren. Hierbij alvast enkele nuttige links naar sites met gratis te downloaden sound effects.

omhoog
472 users have voted.

'Sound Remover' Effect in Adobe Audition CC

Vaak gaat onze aandacht uit naar het visuele bij het maken van film. De soundtrack is eerder een laatste afwerking. Nochtans is een verzorgde sonorisatie van een film heel belangrijk. En de software biedt ons meer en meer straffe tools aan. Een van die straffe tools, is het verwijderen van ongewenste hum, noise en andere geluiden.    Klik 'Lees meer'

omhoog
511 users have voted.

Pagina's