Sony kondigt A7 III-systeemcamera met bsi-sensor aan

Sony heeft een nieuwe systeemcamera in de A7-serie aangekondigd. De camera biedt onder andere een fullframe bsi-sensor, 4k-video, 10fps en een grotere accu dan eerdere A7-systeemcamera's. De prijs is ook hoger dan vorige modellen.

Ten opzichte van de A7 en A7 II heeft Sony de body aangepast bij de A7 III. Zo kan de systeemcamera twee sd-kaarten huisvesten, is er usb-c en beschikt deze over een joystick. Daarnaast is de accucapaciteit vergroot; deze zou voldoende zijn om 710 foto's te schieten.

De 24,2-megapixelsensor is een fullframe backside illuminated variant met vijfassige beeldstabilisatie. Op de sensor zitten 693 fasedetectie autofocuspunten en 425 contrastpunten. De buffer goed is voor 89 raw- en 177 jpeg-bestanden. Verder is de beeldprocessor een aangepaste versie van de Bionz X. Hiermee kan de camera 10fps in raw of jpeg schieten.

Daarnaast kan de A7 III 4k-video met hdr opnemen en 1080p-video kan met 120fps geschoten worden. Het toestel heeft verder een oled-viewfinder met 2,3 miljoen beeldpunten en een 3"-touchscreen met tiltfunctie.

De Sony A7 III is met een adviesprijs van 2300 euro voor de body duurder dan de A7 en A7 II toen die werden geïntroduceerd. Die systeemcamera's blijven echter op de markt. Tweakers heeft een uitgebreide preview van de A7 III gepubliceerd.

Bron: Tweakers

Labels:

omhoog
361 users have voted.