Sigma kondigt negen prime-objectieven voor Sony FE-mount aan

Sigma heeft in totaal negen prime-objectieven voor de Sony FE-mount aangekondigd. Zeven van de Sigma-objectieven bestonden al voor Canon- en Nikon-spiegelreflexcamera's, terwijl er ook twee geheel nieuwe ontwerpen zijn aangekondigd voor fullframe-systeemcamera's van Sony.

De twee nieuwe objectieven worden binnenkort getoond tijdens de CP+ 2018-fotobeurs in Japan, die vanaf 1 maart begint. Het gaat om de 70mm F2.8 DG Macro Art en de 105mm F1.4 DG HSM Art. Beide objectieven behoren tot de Art-serie, waarin Sigma zijn beste objectieven schaart.

Het optische ontwerp van de weerbestendige 105mm-prime bestaat uit zeventien elementen in twaalf groepen. Een prijs en releasedatum van dit objectief zijn nog niet bekendgemaakt. Datzelfde geldt voor het 70mm-objectief, de eerste in de Art-serie die specifiek is bedoeld voor macro-opnames. Het optisch ontwerp van deze prime bestaat uit dertien elementen in tien groepen en heeft een vergroting van 1:1. Beide objectieven komen overigens ook uit camera's met een Sigma-, Canon-vatting, waarbij alleen de 105mm-prime ook voor Nikon-dslr's uitkomt.

De zeven al bestaande lichtsterke objectieven, met brandpuntsafstanden van 14mm tot 135mm, zijn volgens Sigma voorzien van een nieuw ontwikkeld algoritme die de autofocusmotor en de maximale doorvoersnelheid zouden optimaliseren. De objectieven werken met de sensorstabilisatie en de lenscorrecties van de recentere A9 en de recentere A7-systeemcamera's. Wat het ontwerp betreft lijken de zeven objectieven ten opzichte van de bestaande objectieven voor Nikon- en Canon-dslr's te zijn verlengd aan de achterkant. Prijzen en releasedata van deze zeven objectieven zijn nog onbekend.

Objectief

 

 

Sigma 14mm f/1.8 DG HSM Art 

 

 Bestaand

Sigma 24mm f/1.4 DG HSM Art 

 

 Bestaand

Sigma 24mm f/1.4 DG HSM Art 

 

 Bestaand

Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art 

 

 Bestaand

Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art 

 

 Bestaand

Sigma 70mm f/2.8 DG Macro Art

 

 Nieuw

Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art 

 

 Bestaand

Sigma 105mm f/1.4 DG HSM Art

 

 Nieuw

Sigma 135mm f/1.8 DG HSM Art 

 

 Bestaand

Bron: Tweakers

Labels:

omhoog
254 users have voted.