Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6609 van /customers/a/7/9/viewit.be/httpd.www/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /customers/a/7/9/viewit.be/httpd.www/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /customers/a/7/9/viewit.be/httpd.www/includes/common.inc).

Blog van Chris

 

Welkom op mijn Blog !

Zo af en toe zal ik hier een topic posten van zaken waar ik mee bezig ben, die mij opgevallen zijn of die ik ergens heb opgevangen en wel eens interessant voor jullie kunnen zijn. Je mag altijd reageren op chris@viewit.be !

Alle topics worden zo gepost dat de meest recente bovenaan in de scroll-list komt te staan. Veel plezier ermee !

DANIELS: Weetabix 'Dancer'

Weetabix - "Dancer" from DANIELS on Vimeo.

Dit filmpje vond ik meteen fantastisch. Technisch zit het heel mooi in mekaar. Maar de boodschap is vooral : mensen die een beetje 'goofy' zijn, kunnen fantastische dingen maken. Leuk om te zien, met energie en punch, creatief en orgineel. Aarzel dus niet om zo nu en dan zelf een beetje 'goofy' te zijn !

Kijk alvast naar de making of :

The best Intro to a Movie

Jerry Seinfeld maakte een grappig filmpje met een van de bekendste voice actors ter wereld, Hal Douglas. Douglas, intussen al met pensioen, werd beroemd met z'n voice-overs voor commercials, promos en film trailers. Omdat de meeste van zijn trailers begonnen met de woorden "In a world ...", ontstond er een controverse tussen Hal Douglas en Don LaFontaine wie van hen nu die deze woorden zo onsterfelijk gemaakt hebben. Het filmpje is in ieder geval hilarisch ...

Super Hi Vision van Sharp

Sharp heeft onlangs ‘s werelds eerste Super Hi-Vision televisiescherm onthuld. En met een beelddiagonaal van 85 inch en een resolutie van 7,680 x 4,320 pixels is het zeker geen kleine jongen. Dat laatste zal naar onze verwachting ook voor de prijs gelden, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Filmpje hierbij !

MTV Brasil 2011

Film is een opeenvolging van beeldjes. Als je dit letterlijk neemt, en ervoor zorgt dat elk beeldje telkens verdwijnt doordat het op een ballon stond en doorprikt wordt, dan krijg je iets zoals het promo spotje voor MTV Brazilie.
Met dank aan Peter voor de link naar dit leuke filmpje !

Light Painting

Making Future Magic: iPad light painting from Dentsu London on Vimeo.

Soms zeggen of denken we wel eens dat het bijna onmogelijk is om nog op een totaal nieuw idee te komen, omdat alles zowat al uitgevonden en bedacht is. Maar niks is minder waar. De ingrediënten voor dit leuke idee : Een PC, een fototoestel, een iPAD en zwarte kledij.

Belichting

Studio Lighting Tutorial - Understanding Light Modifiers by Light Tec Dallas.

Deze twee tutorials geven een mooi beeld van het materiaal dat nodig is om leuke beelden te maken. Het gaat hier wel over fotografie, maar deze tutorials zijn een goed voorbeeld van hoe het moet. Een veel voorkomend onderdeel in de belichtingsset is de softbox. Kijk vooral goed naar het resultaat bij elke opstelling :-)

PluralEyes

PluralEyes® is een bijzondere software-tool voor video editors. Deze software slaagt er namelijk in om vol-automatisch audio- en videoclips van meerdere camera's terug te synchronizeren, zonder dat een clapper of time-code nodig is. Je hoeft ook helemaal niet meer uren zitten mikken om de camera-opnames van verschillende camera's te synchroniseren met een audio-kanaal. Deze tool maakt multicamera, dual-system audio en multi-take projecten ongelooflijk gemakkelijk !

Neem eens een kijke op de website : Singular Software

SONY's NXCAM HXR-NX5E

Eén van Sony's recentste 'betaalbare' professionele camcorders : de HXR-NX5E, met 3 x 1/3" EXMOR CMOS sensors, AVCHD-codec, 20 x Lens, Minimum Illumination : 1.5-lux. Dit beest heeft AVCHD 24Mbps Recording met oa. full HD 1920x1080 25p. De opslag gebeurt op Memory Stick Pro Duo. De sony G-Lens, de nieuwe optics, XLR-audio aansluitingen, de Optic Steady-Shot en de Sony's Active Steady Shot leveren fantastische beelden op. Prijs zal in de winkel ongeveer 4500 euro zijn.

Have a look : HXR-NX5E

Sonnyboo Internship

Er zijn wel honderden van dergelijke filmpjes te vinden. Kleine groepjes vrienden die allerlei fictieve situaties verzinnen en verfilmen. Zoals dit hier. Wat maak je zoal mee wanneer je als nieuwe werkkracht start bij het filmbedrijf "Sonnyboo" ?

Let vooral op de job-titel van Peter John Ross ! Grappig ...

Het plot is bijzonder eenvoudig, maar levert best wel een leuk filmpje op. Misschien werkt dit voor sommigen onder ons wel inspirerend !

 

Something Left, Something Taken

Stond een tijdje op de front pagina van onze website.

"Something Left, Something Taken" werd gemaakt door Tiny Inventions, bestaande uit Max Porter en Ru Kuwahata. Samen slagen ze er perfect in om handgeknutselde figuren te combineren met fotografie en digitale montage techniek.

Sinds 2007 hebben ze TV-reklame, muziek video's en enkele kleine films gemaakt. Max is van New York, Ru komt van Japan en samen maken ze originele en grappige animatie filmpjes. Hun tool : Adobe After Effects !!

"Something Left, Something Taken" verwijst naar een crime-scene waar elke persoon die zich daar begeeft, altijd wel iets achterlaat en iets meeneemt, al was het onbewust, of ... bewust.

Op deze links kan je de making-of zien :
http://tinyinventions.com/blog/?p=317
http://tinyinventions.com/blog/

De filmpjes hieronder tonen heel mooi alle stappen in het proces. Dit was een huzarenwerkje !

Parallel Lines

 

Parallel Lines is de nieuwe grootschalige marketingcampagne van Philips voor de Cinema 21:9 televisie. Het is uiteindelijk een zeer interessant filmproject geworden. Verschillende bekende regisseurs kregen de opdracht om van zes regels tekst een verhaal te maken.

Regels : max. 3 minuten - Cinema film stijl - 1 stukje dialoog van zes regels

Dialoog :
WHAT IS THAT ?
IT'S A UNICORN
NEVER SEEN ONE UP CLOSE BEFORE
BEAUTIFUL
GET AWAY. GET AWAY
I'M SORRY

Het bijzondere van Parallel Lines is dat het vijf totaal verschillende films zijn geworden. Uiteindelijk duren alle kortfilms 2 minuten en 19 seconden. Als verwijzing naar het eerste Carousel-project. Apart van elkaar zijn de shorts wellicht niet heel interessant, maar wanneer je ze achter elkaar ziet, ontstaat er een mooi effect.  Je wordt heel bewust van film en het gevoel dat het opwekt. Het is steeds dezelfde tekst maar elke keer weer een volledig andere interpretatie. Die beleving sluit aan bij de payoff van de campagne: Er zijn miljoenen manieren om een verhaal te vertellen, er is maar één manier om er een te bekijken.

Hier is alvast de mooiste :

Carousel - Philips (HQ)

Philips lanceerde zijn Cinema-Proportion Flatscreen TV (21:9) met dit impressionant filmpje.
Het concept : "Time-Freeze".
Het project : 3 dagen filmen - 5 weken post-production.
Resultaat : één frozen time tracking shot van exact 2 minuten en 19 seconden.

Op deze Facebook-link kan je de making-of zien : http://www.facebook.com/video/video.php?v=667773027220

Uiteraard is een heel arsenaal high-tech materiaal gebruikt, maar qua princiepe is het verrassend eenvoudig : de personages staan gewoon stil. Draden zijn achteraf weggewerkt. Voorwerpen en explosies zijn in 3D gerendered. Doordat de camera voortdurend beweegt, vallen kleine foutjes ook totaal niet op. Elk personage moet zich dan ook maar enkele seconden perfect stil proberen te houden. Het enige echte high-tech zijn de camera-kranen en de camera's met motion-control. Daardoor kan een scène met en zonder personages ("clean-plates") op exact dezelfde manier gefilmd worden, om achteraf de draden perfect weg te werken. Maar dit zou ook met rotoscoping kunnen opgelost worden. En véél geduld...

Great Animated Short : MEET MELINE

 

 

Héél toevallig tegengekomen tijdens wat surfen. Een ongelooflijk mooi recent gemaakte 3D kort film, door 2 jonge getalenteerde franse artiesten.

Dit 3D-filmpje is eigenlijk een uit de hand gelopen demo-reel, en is gemaakt met bijna zero-budget. Er is zeer veel werk aan voorafgegaan en het resultaat is echt betoverend mooi. Ook de muziek en sound-effects zijn perfect. Het filmpje gaat gewoon over een klein meisje dat op ontdekking is in een bouwvallig huisje.

Hieronder kan je ook nog de "Making of" bekijken. Je zal merken dat hun voorbereiding echt tot in de puntjes is gebeurd.