Nashville Film Festival

Ook dit jaar konden filmploegen zich inschrijven voor het Nashville Film Festival, late vogels zelfs nog tot 6 januari 2017. Misschien is dit een stap te ver voor velen onder ons, maar dergelijke events kunnen je wel op veel vlak inspireren...
Nashfilm is een festival dat al heel lang bestaat. Het werd opgestart eind jaren 60. Het kreeg ooit de reputatie van één van de 25 film festivals te zijn waarvoor de entry fee het waard is.

Het interessante aan dit filmfestival is vooral de organisatie, de regels, de checklists, en alles wat erbij komt. Je kan hier heel wat inspiratie uit halen voor het maken van jouw eigen film. We pikten er enkele zaken uit die onze aandacht trokken:

- naast de filmcompetitie is er ook een screenwriting competition. Voor een "feature-film" rekent met op 80-130 pagina's, een kortfilm 40 pagina's of zelfs iets minder. Voor een 60min Teleplay zo'n 45-65 pagina's, een 30min Teleplay ongeveer 30 pagina's of minder. Daarmee komt men in de buurt van de 1min per pagina-regel voor scripts.

- uiteraard moet je duidelijk maken in welke categorie jouw film zit. Grappig, want soms maken filmsceneasten een kortfilm waarvan het voor henzelf niet duidelijk is tot welke categorie die nu eigenlijk behoort. De keuze van categorie waartoe jouw film behoort is echter zéér belangrijk. Inhoudelijk, verhaal-technisch, tempo van editeren, muziekkeuze, sfeer en stijl van de film, alles wordt bepaald door "de categorie":

Features Categories:
Action/Adventure
Comedy
Drama
Family/Animation
Historical
Inspirational
Music-Inspired
Science Fiction
Tennessee
Thriller/Horror

Shorts Categories:
Comedy
Drama
Thriller
Tennessee
Young Screenwriter

Genre Short (Action/Adventure, Family, Animation, Historical, Inspirational, Music-Inspired, Science Fiction) 

- Elk script moet aangeboden worden volgens de industry standards. De pagina's moeten genummerd zijn en geschreven in het 12 point Courier font. De titel staat alleen op het titel blad. De naam van de auteur staat niet op het titel blad of ergens in het script om voor de contest de anoniemiteit te bewaren. MovieMagic Screenwriter, Final Draft en Celtx zijn de aanbevolen script-programm's om mee te werken.

 

Labels:

omhoog
428 users have voted.