Blackmagic's DaVinci Resolve

DaVinci Resolve startte oorspronkelijk als color-grading tool. Maar Blackmagic's colorgrading application werd zoveel meer in de laatste releases over de voorbije jaren. De nieuwe versie 12 is zelfs nu een full-fledged non-linear editor application. De tool begon enorm aan populariteit te winnen doordat de Lite-versie gratis te downloaden was. Lees verder voor meer info...

 De free-version is niet langer meer "Lite" genoemd, maar DaVinci Resolve 12. De betalende versie heet nu DaVinci Resolve 12 Studio. In feite zijn dit gelijke producten, op enkele beperkingen in de gratis versie na. En deze beperkingen zijn nog steeds dezelfde ; geen support voor mulitple GPU's, geen 4K output, geen motion blur effects, geen noise reduction, geen 3D Tools, en geen remote user support.

Je zou denken "nog een NLE tool zoals er al 10-tallen zijn". Maar DaVinci Resolve bevat toch echt wel sterke features ! Eén ervan is de color-keying (zoals ook in de YouTube presentatie wordt getoond). Met één node heb je meteen een bijna-perfecte color-key, met één extra node is de color-spill helemaal verdwenen en met een derde node wordt de footage zo ge-color-graded dat er onmiddelijk een bijna perfecte compositing ontstaat ! De full-version kan zelfs 2D-foreground footage tilten tot het perspectief klopt met dat van de achtergrond door middel van de perspective 3D-tracker. Ook het nesten van nodes is mogelijk. Deze software zit echt bomvol prachtige features ! 

Bij de aankoop van een BMCC (BlackMagic Cinema Camera) 2.5K, een BMPC4K (BlackMagic Production Camera) of een URSA-camera, dan krijg je de Resolve 12 Studio versie erbij !

gratis download DaVinci Resolve 12 : link

Meer info op deze YouTube presentatie : link

En op deze link zie je nog eens duidelijk de verschillen tussen de gratis versie en de full-version : link

Labels:

omhoog
494 users have voted.