De Queen Symphonie

Joël stelt zijn filmproject voor

We are the champions ....een overbekend muziekstukje. De Queen Symphonie: een symphonische versie van Freddie Mercurie's mooiste muziek delen in een uitvoering voor meer dan 300 koor en orkest leden - uitgevoerd in Roubaix 2010. Wat normaal maar een eenvoudige back-up klank opname was... werd algauw een volledige video opname.

Maar hoe breng je zoiets tot een goed einde ? Even snel 5 cameras bijeen halen (HD en SD dooreen) en dan maar hopen dat alles rap op een DVD kan gegooid worden. Aan mijn zijde had ik echter dit project schromelijk onderschat. Uiteindelijk is er een resultaat van 78 minuten van gekomen : het volledig concert in HD files en een DVD master in SD.

Tijd dus om eens de problemen - pitfalls en de gekozen oplossingen/alternatieven samen te overlopen.

* Wat doe je met de uiteindelijke multicamera synchronisatie
* Hoe kom je tot een volle CD klank kwaliteit ?
* Blijft de synchronisatie nog OK op je LCD TV of op je projector ?

De multicam funktie in premiere had ik echt nog niet onder de knie en na veel rondvragen dan maar teruggegrepen naar een universele oplossing. Dit concept is dus bruikbaar in zowat alle editing programmas die meerdere sporen en (tijdelijk) een beeld in beeld aankan. Tegelijk een ideale gelegenheid om het gebruik van de linker en rechterhand funkties met een "video muis" te promoten. (mannen kunnen maar een ding tegelijk zegt men : nie waar !) Naast een presentatie zal ook als "oefening" een paar kritische "Queen" muziekstukjes live in demo gaan - met natuurlijk met de volle klank van monitor boxen. En bovenal ...je moet geen premiere specialist zijn om de tips te kunnen gebruiken in je eigen editeer situatie thuis.

Iedereen welkom dus : we zullen veel keren horen: we are the champions... Joël

Jaar: 
2012
Vergaderzaal: 
Karlsruhe
omhoog
98 users have voted.