Film making

Artikels over scenario, storyboarding, filmen...

Nashville Film Festival

Ook dit jaar konden filmploegen zich inschrijven voor het Nashville Film Festival, late vogels zelfs nog tot 6 januari 2017. Misschien is dit een stap te ver voor velen onder ons, maar dergelijke events kunnen je wel op veel vlak inspireren...

omhoog
277 users have voted.

DaVinci Resolve 12.5

Met meer dan 1000 verbeteringen en 250 nieuwe features, is DaVinci Resolve 12.5 een enorme update voor editing en color correction. En het leuke is: ook nu is er weer een gratis versie te downloaden die nauwelijks functies ontbreekt die wij als filmsceneasten nodig hebben.

omhoog
512 users have voted.

Adobe CC 2017

Adobe lanceerde Creative Cloud voor het eerst in oktober 2011. Zopas heeft Adobe op 2 november 2016, Creative Cloud 2017 gereleased. We lijsten kort op wat voor nieuwigheden we mogen verwachten.

omhoog
346 users have voted.

Hitfilm

Hitfilm lijkt wel een combinatie te zijn van Adobe Premiere Pro en After Effects. Het is vrij nieuw maar biedt een hele set aan functies en tools ! 

omhoog
392 users have voted.

NIK Software

NIK Software levert uitstekende plug-ins voor Lightroom en Photoshop waarmee je mooie effecten in foto's kan bereiken. In 2012 kocht Google het pakket over en nu heeft Google het pakket zelfs helemaal gratis gemaakt! Hier downloaden.

omhoog
432 users have voted.

Stap 1 - Idee/Scenario

Elke film start met een idee dat uiteindelijk omgezet wordt in een soort scenario, een script. In de volgende filmpjes wordt uitgelegd hoe je dit het best aanpakt.

omhoog
490 users have voted.

Stap 2 - Storyboarding

De tweede stap bestaat uit het omzetten van het verhaal in shots. Het is belangrijk dat je je op voorhand kan inbeelden hoe het er uit moet zien. Aan de hand van de foto's van de location-hunting, kan je de shots vorm geven.

omhoog
500 users have voted.

Stap 3 - Location Scouting

Elke scene zal zich op een bepaalde plaats moeten afspelen. Hoe je die plaatsen best bepaalt en zoekt, wordt in deze topic uitgelegd.

omhoog
497 users have voted.

Stap 4 - En dan was er ... licht

Rocketjump filmschool zette enkele héél interessante instructiefilmpjes op You Tube voor belichting. Tips om het zonlicht te gebruiken, over negative fill en over het correct opzetten van lichten.

omhoog
476 users have voted.

Stap 5 - Camerawerk

Simon Cade, die we al wel eens eerder vermelden in een van onze artikeltjes, heeft ook een inspirerend instructiefilmpje gemaakt over camerawerk. 

omhoog
442 users have voted.

Pagina's